Най-важните 3 горящи въпроса с отговор!

Изработването на свещи е сложен процес, с много елементи, които трябва да се вземат предвид. Изборът на правилния фитил или процент на аромат е отнемащ време и дълъг процес и понякога просто не можете да разберете какво се обърква.

Отново говорихме с нашия отдел за научноизследователска и развойна дейност, за да отговорим на някои често задавани въпроси, за да ви помогнем с вашия процес на тестване.

ЗАЩО НА МОЯТА СВЕЩ СЕ ОБРАЗУВА „КЛАДЕНЧЕ“ И НЕ ГОРИ ЦЯЛАТА?

Образуването на ‚кладенче‘ може да бъде причинено от това, че свещта не гори правилно. Това означава, че фитилът не е с правилния размер и е твърде малък, за да изгори напълно восъка на свещите ви до краищата. За да избегнете това, ви препоръчваме да опитате следващия размер на фитила.

Образуването на ‚кладенче‘  може да бъде причинено и от подрязване на фитила  твърде късо преди изгаряне. Това може да се случи във всеки момент от процеса на изгаряне. Препоръчваме ви да отрежете фитилите си на 5 мм преди всяко изгаряне, за да получите най-добра производителност. Ако установите, че свещта ви е пробила кладенче, но смятате, че размерът на фитила е правилен, това може да е вашият виновник. Препоръчваме да тествате отново и внимателно да подрежете фитилите си.

ЗАЩО ФИТИЛЪТ МИ СЕ ОБЪРНА?

Фитили с мостове „Премостване“ възниква при изгаряне на фитила до такава степен, че върхът на фитила влиза в контакт с повърхността на разтопения восък и може да доведе до самозагасване на свещта. Това се дължи на това, че вашият фитил не се самоподрязва или може да се окаже, че химическата обработка е твърде силна на фитила за материала, който гори. По принцип това означава, че сте използвали грешен фитил за тази свещ.Опитайте да тествате свещта си с различен фитил и наблюдавайте положението на фитилите.

ОБРАЗУВАНЕ НА т.н. ГЪБИ НА ФИТИЛА

Гъбата е натрупването на въглеродни отлагания върху фитила на свещта ви. Причинява се от непълно изгаряне. Това означава, че има твърде много гориво в сравнение с количеството кислород, който се доставя. Обикновено това се случва, когато една свещ е малка. Бихме препоръчали да намалите размера на фитила, за да опитате да сведете до минимум количеството произвеждан въглерод. Малкото образуване на „гъби“ не е голям проблем и свещта може да се остави такава, каквато е.

 ЛОШ ЗНАК ЛИ Е ДА ТАНЦУВА  ПЛЪМЪКА?

Танцуващите пламъци могат да бъдат причинени от вятър или твърде много течение в стаята. Ако в съда ви за свещ трепти пламък, това може да причини сажди, което не е благоприятно. В идеалния случай свещите трябва да се изгарят в среда без течение.

Трептящи пламъци могат да възникнат и когато потокът на въздух или течен восък към пламъка е ограничен или нарушен. Това може да бъде причинено от въглеродни отлагания (сажди) или други примеси в свещта, които могат да се натрупват във или около фитила. Този ефект може да бъде намален или избегнат чрез подрязване на фитила преди запалване на свещта. Въпреки че внимателният избор на фитил също може да помогне за намаляване на този ефект, появата му е до голяма степен непредвидима. Не е необичайно една свещ да трепти произволно или да пулсира за кратки периоди по време на цикъл на изгаряне, след което да се върне към нормалното си поведение на горене.